Naslovnica

 
 

Bankovni račun Udruženja 
NLB Tuzlanska banka
Račun: 1322602008690963

Identifikacijski broj Udruženja :
 4201558170000

Dobrodošli Ispis

Dobrodošli na internet stranicu Udruženja reumatologa u Federaciji Bosne i Hercegovine. Udruženje je dobrovoljna profesionalna organizacija ljekara, farmaceuta i biohemičara, koji se u svom stručnom i naučnom radu bave dijagnostikovanjem i liječenjem reumatskih oboljenja.
Od osnivanja  Udruženje nastoji da slijedi i ostvaruje predviđene ciljeve i zadatke kao što su: Praćenje razvoja i dostignuća iz oblasti reumatologije i drugih medicinskihDisciplina, stalna saradnja sa odgovarajućim stručnim organizacijama u Evropi i Svijetu, upoznavanje članova Udruženja o dostignućima u reumatologiji, mobilizacija svih subjekata društva u borbi protiv reumatizma, edukacija drugih zdravstvenih radnika iz domena reumatologije, edukacija stanovništva i bolesnika o reumatskim bolestima, podizanje svijesti o čuvanju zdravlja, prepoznavanje simptoma i rano otkrivanje oboljenja, kao i drugi zadaci predviđeni statutom Udruženja.
 
Simpozij - Multidisciplinarno liječenje reumatskih bolesti Ispis

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, Institut za naučnoistraživački rad i razvoj KCUS, Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu i Udruženje reumatologa u Federaciji BiH 27.12.2014. godine u Hotelu Terme, Ilidža organizuju Simpozij na temu:

„MULTIDISCIPLINARNO LIJEČENJE REUMATSKIH BOLESTI SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM"

Simpozij će početi u 10 sati Skupštinom Udruženja reumatologa u Federaciji BiH, a od 11 sati počinju stručna predavanja koja će voditi međunarodni i domaći stručnjaci.

 

 

 
Generalna skupština Udruženja reumatologa u Federaciji Bosne i Hercegovine Ispis

Dana 09.11.2013. godine u Hotelu Garden City, u Konjicu odžana je Generalna skupština Udruženja reumatologa u Federaciji Bosne i Hercegovine. Nakon Skupštine održan je Simpozij na kojem su stručna predavanja održali predavači: Prof. dr. Šekib Sokolović i Prim.dr. Šida Kasumagić. Teme su bile: Savremeni pristup liječenju reumatoidnog artritisa kombinovanom terapijom ( Š. Sokolović) i liječenje reumatoidnog artritisa kombinovanom terapijom leflunomida i metotreksata sa prikazom slučaja
(Š. Kasumagić).
U nastavku možete pročitati kompletan zapisnik sa Skupštine Udruženja:

Opširnije...
 
6. Kongres Turskih reumatologa Ispis

 

 


Turska Liga protiv reumatizma (Turkish League Against Rheumatism -TLAR) od 25. do 29. marta 2014. godine organizira

"6. Kongres Turskih reumatologa" sa međunarodnim učešćem.
Mjesto održavanja Kongresa je grad Belek u Antaliji (Turska).
Tokom petodnevnog trajanja Kongres će biti podijeljen na praktične radionice, poster prezentacije i stručna predavanja.

Više o Kongresu možete saznati klikom OVDJE  

Opširnije...
 

 

Sistematske preglede poslije 40. provodite:
 
 

 
5.jpg
 

Home Copyright © www.reuma.ba All Rights Reserved Top