Naslovnica

 
 

Bankovni račun Udruženja 
NLB Tuzlanska banka
Račun: 1322602008690963

Identifikacijski broj Udruženja :
 4201558170000

Dobrodošli Ispis

Dobrodošli na internet stranicu Udruženja reumatologa u Federaciji Bosne i Hercegovine. Udruženje je dobrovoljna profesionalna organizacija ljekara, farmaceuta i biohemičara, koji se u svom stručnom i naučnom radu bave dijagnostikovanjem i liječenjem reumatskih oboljenja.
Od osnivanja  Udruženje nastoji da slijedi i ostvaruje predviđene ciljeve i zadatke kao što su: Praćenje razvoja i dostignuća iz oblasti reumatologije i drugih medicinskihDisciplina, stalna saradnja sa odgovarajućim stručnim organizacijama u Evropi i Svijetu, upoznavanje članova Udruženja o dostignućima u reumatologiji, mobilizacija svih subjekata društva u borbi protiv reumatizma, edukacija drugih zdravstvenih radnika iz domena reumatologije, edukacija stanovništva i bolesnika o reumatskim bolestima, podizanje svijesti o čuvanju zdravlja, prepoznavanje simptoma i rano otkrivanje oboljenja, kao i drugi zadaci predviđeni statutom Udruženja.
 
XVI Mediteranski kongres reumatologa Ispis

Bosna i Hercegovina je dobila kandidaturu za organizaciju XVI Mediteranskog kongresa reumatologa (XVI Mediterranean Congress of Rheumathology). Kongres će se održati od 01. do 04. septembra 2016. godine u Hotelu Terme u Sarajevu.

Organizacija ovog prestižnog Kongresa će biti od velikog značaja za razvoj reumatologije u Kliničkome centru Univerziteta u Sarajevu i cijeloj BiH.

Više informacija o Kongresu možete pogledati klikom OVDJE
Opširnije...
 
Rheumatology News (free registration after viewing an article Ispis

Rheumatology News (free registration after viewing an article
http://www.rheumatologynews.com/

 
Simpozij - Multidisciplinarno liječenje reumatskih bolesti Ispis

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, Institut za naučnoistraživački rad i razvoj KCUS, Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu i Udruženje reumatologa u Federaciji BiH 27.12.2014. godine u Hotelu Terme, Ilidža organizuju Simpozij na temu:

„MULTIDISCIPLINARNO LIJEČENJE REUMATSKIH BOLESTI SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM"

Simpozij će početi u 10 sati Skupštinom Udruženja reumatologa u Federaciji BiH, a od 11 sati počinju stručna predavanja koja će voditi međunarodni i domaći stručnjaci.

 

 

 

 

Sistematske preglede poslije 40. provodite:
 
 

 
1.jpg
 

Home Copyright © www.reuma.ba All Rights Reserved Top